Å gi gaver på vegne av bedriften kan være en utrolig lønnsom aktivitet – men hvorfor er firmagaver egentlig så effektive?

Firmagaver kan gis i flere ulike sammenhenger. De fleste bedrifter gir ut gaver i forbindelse med julen til både ansatte, samarbeidspartnere og kunder. Firmagaver anvendes dessuten til jubileum og andre store begivenheter. Firmagaver kan være en ganske stor utgiftspost, men det er mange gode grunner til å opprettholde denne gavmilde aktiviteten.

1. Firmagaver styrker kunderelasjoner

Firmagaver gis ofte til kunder, for å styrke eller etablere nye kunderelasjoner. Å motta en gave er en gest som de fleste av oss setter pris på, og gir positive assosiasjoner til de som gir gaven. En firmagave er med på å signalere at den enkelte kunden er viktig og verdsatt.

2. Gaver er et godt salgsverktøy

En anledning til å gi gaver, er en anledning til å selge. Skal du gi en gave, er det lurt å gjøre det ansikt til ansikt. Da kan du bruke anledningen til å selge ditt produkt/service eller sikre at kundeforholdet vedvarer. Gaven gir deg en naturlig og hyggelig inngangsvinkel til en prat, som du ikke bør ta for gitt.

Innlegget fortsetter etter bildet.
Regler for skattefrie gaver til ansatte (liste)

3. Profileringsartikler øker merkeverdien

Når det er anledning til å gi en gave på vegne av bedriften din, bør du alltid inkludere logoen din et eller annet sted. Hvis det ikke er mulig eller passende å ha logoen på selve gaven, kan du legge ved en ekstra profileringsartikkel med logo. Dette kan være alt fra en pose reklamedrops med logo, en flott pen med logo eller en kortholder. Logoen din er med til å skape positive assosiasjoner og øke merkeverdien til din bedrift.

4. Gaver til ansatte motiverer

Firmagaver gis også internt. Når du gir medarbeiderne dine gaver på vegne av bedriften kan det bidra til øke motivasjon og patriotisme. Fornøyde medarbeidere er nøkkelen til en suksessfull bedrift, og firmagaver er en utrolig god måte å si «takk» til dine medarbeidere på. Nedenfor ser du reglene for skattefrie gaver som kan gis internt i bedriften.

Avslutningsvis bør du alltid tenke på mottakerens behov når du velger gaver! Gir du en gave som ikke er anvendelig eller ønskelig for mottakere vil de positive assosiasjoner sannsynligvis svekkes.

Hos Wittusen & Jensen har vi et stort utvalg av firmagaver og «Giveaways». Besøk vår nettbutikk og få inspirasjon til dine gaver.